Dobbelen, bluffen en winnen!

Bij blufpoker (ook wel zesje gooien genoemd) speel je met 3 dobbelstenen en is het de bedoeling de gooi van je voorganger te overtreffen of je door de ronde heen te bluffen. De verliezer van een ronde moet drinken.

 

Spel meter

Strategie  

Geluk  

Alcohol  

Spelers 4 of meer

Mening
Geef jouw mening:

Benodigdheden

Weet je ook een spel?

Ook leuk

Voorbereiding

Spelregels Blufpoker/Zesje gooien

Dit gaat zo door tot een speler besluit een gegooide waarde niet te geloven.

Leuke Blufpoker acties:
Er zijn nog wat leuke acties die je kan doen tijdens dit spel, zoals bijvoorbeeld:
Stel speler A had 661 gegooid en jij bent daarna aan de beurt. Jij geloofde speler A en er was inderdaad 661 gegooid. Je legt vervolgens de twee 6-en naast de beker en gooit alleen de derde dobbelsteen. Vervolgens kijk je onder de beker en zie je een 6 liggen. Je kan dan kiezen om een andere speler te 'naaien'. Stel je wilt speler D naaien, dan zeg je tegen speler B (die na jou is) dat er 666 ligt en dat hij em krijgt als 664 en dus kan doorschuiven naar speler C als 665 en dat speler C em dus weer door kan schuiven als 666. In dit Voorbeeld is er echt 666 gegooid, maar bovenstaand kan je ook bluffen uiteraard.

N.B. Als er 666 is gegooid door de speler voor jou en jij geloofd het (dat kan), kan je dus niet hoger gooien. Om toch te kunnen 'winnen' krijg je de kans om in drie beurten 3 dezelfde ogen te gooien. Als dat lukt dat moet je voorganger (die dus 666 gooide) drinken; lukt het je niet dan moet jij drinken.

Voorbeeld

Maarten, Bouke, Jos en Edgar spelen Blufpoker en Maarten begint.

Laffe variant

Je kan zesje gooien uiteraard ook spelen zonder drank. Dit kan je bijvoorbeeld doen door 'tot Ezeltje te spelen'. Wanneer iemand een fout maakt krijgt je de letter E, maakt je nog een fout krijg je de letter Z...totdat iemand EZELTJE heeft, dan ligt hij/zij eruit en speelt de rest verder. De winnaar is de persoon die als laatste overblijft.