Sixteen, de naam zegt het al: in dit kaartspel draait om het getal 16!

Dit drankspel speel je met 1 stock kaarten en het gaat natuurlijk allemaal om het magische getal 16. Zorg ervoor dat jij 16 hit, dan moet je tegenstander drinken!

 

Spel meter

Strategie  

Geluk  

Alcohol  

Spelers Minimaal 2

Mening
Geef jouw mening:

Benodigdheden

Weet je ook een spel?

Ook leuk

Voorbereiding

De kaarten worden geschud en iedere speler krijgt drie kaarten gedeeld. De rest van de kaarten wordt dicht neergelegd als trekstapel. Van deze trekstapel worden twee kaarten open naast elkaar neergelegd.

Spelregels Sixteen

Het spel draait om de waarden van de twee kaarten die bovenop deze twee stapels liggen. De getallen 2 tot 10 zijn hun eigen waarde en de plaatjes tellen door (Boer is 11, Aas is 14).

Je legt nu omstebeurt een kaart neer op een van beide stapels en trekt een kaart van de trekstapel. Wanneer de twee bovenste kaarten samen 16 zijn, moeten de andere spelers een shotje nemen.

Je kan dit net zolang spelen als je zelf wilt en als de trekstapel op is schud je gewoon alle kaarten behalve de bovenste van iedere stapel door elkaar heen.

Bonusregeling Wanneer het getal 16 gemaakt wordt door twee achten, dan mag er door diegene die de 16 maakt een heel adtje uitgedeeld worden aan een andere speler.