Chinees Peteren – het spel waar je het maar beter eens mee kan zijn

Alle spellen | Alle drankspellen | Alle kaartspellen

Jij bent de Peter! Eens?

 

Voorbereiding

  • Regel een fles drank
  • Regel een pakje kaarten
  • Regel een dobbelsteen
  • Zorg dat er muziek in de buurt is

 

Spelregels Chinees Peter-en

Aantal spelers: 3-6

De regels:

Elke speler krijgt 4 kaarten. Doel van het spel is om 4 dezelfde kaarten te verzamelen. Dit doet men door elke keer een kaart door te geven naar de persoon links van hem of haar, net zolang tot iemans in de groep 4 dezelfde kaarten heeft. Wanneer dit gebeurt maakt men dit kenbaar aan de groep door de duim op de rand van de tafel te plaatsen. Daarna is het aan iedereen van de groep vereist om zo snel mogelijk de duim duidelijk om de rand van de tafel te plaatsen. De gene die dit als laatst doet heeft de ronde verloren en krijgt een P. Per verloren ronde krijgt de verliezer er een letter bij totdat deze persoon de letters P.E.T.E.R heeft verzameld.

 

Bij een verloren ronde krijgt de verliezer dus een letter. Eens? Volgende ronde. Oneens? P.E. Nog steeds oneens? Goed, dan wordt er gedobbeld. In drie worpen moet deze persoon 3,2,3 gooien in deze volgorde. Op z’n Chinees mag ook. Dan wordt het 4,5,4. Lukt dit dan wordt de laatste letter geschrapt en begint de volgende ronde. Eens?

 

De gene die als eerst 4 kaarten heeft en daarmee ook 4 azen verzameld heeft, mag de verliezer een extra letter geven. Eens? Volgende ronde. Oneens? Goed, dan wordt er gedobbeld. In drie worpen moet deze persoon 3,2,3 gooien in deze volgorde. Op z’n Chinees mag ook. Dan wordt het 4,5,4. Lukt dit dan wordt de laatste letter geschrapt en begint de volgende ronde. Eens?

 

Mocht het zo zijn dat het niet duidelijk is wie de winnaar is (en ook wanneer dit wel is maar iemand kan hier op een zeer overtuigende manier andere mensen van overtuigen) dan wordt er gedobbeld. Wie het hoogste gooit wint en de verliezer krijgt een extra letter. 1 is het laagste tenzij er op zijn chinees gegooid wordt wat wil zeggen dat dit eigenlijk een 6 is. Gooit men een 6 dan is dit de hoogst mogelijke worp, tenzij de tegenstander op zijn chinees wilt gooien wat betekend dat het eigenlijk een 1 is waardoor je het laagst mogelijke hebt gegooit en de ander een kans maakt. Mocht de ander nu 6 gooien dan is dit de hoogst mogelijke worp waardoor deze persoon gewonnen heeft, tenzij de verliezer op zn westers wil gooien waardoor het eigenlijk een 1 is en de ronde weer opnieuw begint. Eens?

 

Optie 2 is de dance off, waarin 2 personen het 3 minuten op nemen tegen elkaar in een dans wedstrijd op een nummer naar keus. De rest van de groep bepaalt daarna zo partijdig mogelijk wie de dance off gewonnen heeft. De verliezer ontvangt een letter. Eens?

 

Tijdens het spelen kan het gebeuren dat men bij het doorgeven van kaarten, een kaart laat vallen of dat het te snel gaat. In dit geval kan er een pauze ingelast worden door ‘VIERLAND’ te roepen. Het spel wordt nu gepauzeerd. De pauze kan teniet worden gedaan door ‘TEXEL’ (teksel) uit te spreken. Het spel zal weer verder gaan.

 

Wanneer iemand P.E.T.E.R heeft verzameld betekend dit dat deze persoon een volledige ronde chinees peteren heeft verloren en wordt deze persoon getrakteerd op een shotje, niet naar keus. Eens?

 

Het spel is klaar wanneer er door de groep een laatste ronde wordt afgeroepen..Eens?

 

Oh ja, het woord ‘ANUS’ is per direct een letter. Discussie is niet mogelijk!

Benodigdheden

  • Fles drank
  • 1 pakje kaarten
  • 1 dobbelsteen
  • Muziek

Contact

Weet je ook een spel?

Ook leuk

Het woordenboekspel

El grande

Boerenplet

Pikken

Nummerbordenspel

Meer spellen